Ingrediente:
Aluat:
25 gr unt topit si racit
150 ml lapte caldut
1 ou mic
2 linguri de zahar + 1 lingurita pentru maia
un varf sare
21 gr budinca (vanilie de la Dr. Oetker)
250 fr faina
3 gr drojdie uscata
Umplutura:
200 gr stafide
200 gr caise uscate taiate bucatele
4 linguri de gem
Glazura:
am amestecat
2 linguri de zahar pudra
sucul de la o jumatate de lamaie
1 lingura de unt topit
Mod de preparare:
Reteta de aluat e postata de Afrodite aici. ALUATUL: 1. Se prepara o maia din drojdie, 1 lingurita de zahar si una de faina – peste care se toarna laptele caldut. Se lasa la umflat cam 10-15 minute. 2. Restul ingredientelor se pun intr-un vas (fara untul topit) se toarna maiaua si se formeaza un aluat, apoi adaug untul topit si racit incep sa framant. Nu e un aluat care sa necesite efort, eu nu-l framant mult, ci doar pa