Cosita cu fructe uscate

  • Postat în Life
  • la 25-05-2020 13:28
  • 229 vizualizări
Ingrediente:
Aluat:
  • 25 gr unt topit si racit
  • 150 ml lapte caldut
  • 1 ou mic
  • 2 linguri de zahar + 1 lingurita pentru maia
  • un varf sare
  • 21 gr budinca (vanilie de la Dr. Oetker)
  • 250 fr faina
  • 3 gr drojdie uscata
Umplutura:
  • 200 gr stafide
  • 200 gr caise uscate taiate bucatele
  • 4 linguri de gem
Glazura:
  • am amestecat
  • 2 linguri de zahar pudra
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • 1 lingura de unt topit
Mod de preparare:
Reteta de aluat e postata de Afrodite aici. ALUATUL: 1. Se prepara o maia din drojdie, 1 lingurita de zahar si una de faina – peste care se toarna laptele caldut. Se lasa la umflat cam 10-15 minute. 2. Restul ingredientelor se pun intr-un vas (fara untul topit) se toarna maiaua si se formeaza un aluat, apoi adaug untul topit si racit incep sa framant. Nu e un aluat care sa necesite efort, eu nu-l framant mult, ci doar pana se leaga ingredientele. 3. Se pune intr-un loc cald la dospit, cam 1 ora. 4. Aluatul se imparte in 2 bucati egale si se intind 2 dreptunghiuri. Pe fiecare le-am uns cu cate 2 linguri de gem de zmeura si apoi am presurat fructele uscate pe care le-am spalat si uscat intr-un servet de bucatarie. 5. Le-am rulat cu ajutorul hartiei de copt si cele 2 tuburi rezultate le-am crestat pe mijlloc, pana in centru cu un cutit bine ascutit. 6. Le-am impletit si-am mutat cosita rezulatata, cu tot cu hartia de copt pe tava, astfel am evitat sa-i stric forma. 7. Cosita am lasat-o sa creasca 1 ora in cuptorul care-l incalzisem 10 minute la 50 grade, ca sa feresc aluatul de curentii de aer. Am copt-o timp de 18 minute la 175 grade Celsius.

De același autor

Despre ZTB.ro

ZTB.ro este un agregator românesc de bloguri care colectează și afișează articole din diverse domenii, oferind vizibilitate bloggerilor și o platformă centralizată pentru cititori. Articolele sunt preluate prin feed-uri RSS/Atom și direcționează traficul către blogurile originale.

Articole recente