Ingrediente:
3 cani de faina
7 gr drojdie uscata
o cana de apa calda spre fierbinte
2 linguri de unt topit
2 lingurite de sare
o lingura de zahar
cate-o lingurita de mac per covrig si putina sare de presarat deasupra
2 linguri de bicarbonat de sodiu
4 cani de apa
Mod de preparare:
Drojdia se dizolva intr-un castron, in apa calda si se lasa 10 min. Adaugi apoi zaharul, untul topit la bain-marie, sarea si 2 cani de faina. Se framanta, iar la nevoie se mai adauga din restul de faina pana cand se obtine un aluat moale, manevrabil si nelipicios. Se acopera vasul cu un prosop de bucatarie si se lasa la loc calduros, eventual pe calorifer. Daca e prea fierbinte caloriferul, pune un prosop peste el. Daca apuci sa citesti retetea asta pe timp de vara :), atunci pune un vas cu apa la incalzit, peste el o farfurie cu un prosop si peste toate vasul cu aluatul. Dai focul la mic si lasi asa, aluatul sa creasca pana isi dubleaza volumu