Ingrediente:
250 gr faina 3 lingurite praf de copt 1/2 lingurita cuisoare macinate 1/2 lingurita scortisoara 50 gr zahar 1/2 lingurita sare cateva fire de sofran 50 gr stafide 50gr alune/nuci tocate 1 lingurita coaja portocale 5 linguri gem de gutui (sau caise) 1 ou 150 ml lapteMod de preparare:
Painea cu mirodenii pentru ceai este delicioasa. Pentru a prepara aceasta paine dulce, mai intai incalziti cuptorul la treapta 3/170C si ungeti o tava de chec cu unt si tapetati cu faina. Intr-un bol potrivit, puneti firele de sofran si turnati deasupra 2 linguri apa fierbinte, lasand sa stea 10 minute.
Intr-un alt bol, de data asta mai marisor, puneti faina cernuta, praful de copt, alunele/nucile tocate, coaja de protocale, cuisoarele, scortisoara, stafidele, sarea si amestecati.
Peste sofranul racorit adaugati un ou batut bine, gemul de gutui/caise, si laptele si amestecati. Apoi adaugati totul peste bolul cu ingrediente