Ingrediente:
Pentru aluat:
2 ouă
10 gr. drojdie
60 gr. unt
200 ml lapte
100 gr. zahăr
1/2 linguriţă sare
coajă portocale
550 gr făină
Pentru umplutură:
2 linguri scorţişoară măcinată
100 gr unt
75 gr zahăr
Pentru uns:
1 gălbenuş
2 linguri lapte
Pentru glazură:
100 gr unt
100 gr brânză Almette
150 gr zahăr pudră
Mod de preparare:
Melcii cu scortisoara si glazura din branza sunt pur si simplu irezistibile. Drojdia se freacă cu o lingură de zahăr până se lichefiază, apoi se amestecă cu 50 ml lapte călduţ şi puţină făină. Am obţinut în felul aceste maiaua, pe care o lăsăm puţin la crescut, la loc călduţ. Apoi punem în cuva maşinii de pâine…maiaua, ouăle întregi, restul de zahăr, laptele călduţ, untul care a fost topit şi răcit, în prealabil. Apoi adăugă...