Ingrediente:
Aluat:
30 g drojdie uscata
300 ml lapte
3 linguri zahar
100 g unt
2 oua intregi
2 galbenusuri
esenta de vanilie
1 praf de sare
500 g faina
Sirop:
200 g zahar
100 ml apa
2 linguri zeama de lamaie
Glazura:
200 g nuci macinate
7-8 linguri zahar tos
Mod de preparare:
Kurtos kalacs sau cozonac secuiesc este o specialitate care a devenit foarte populara la targuri si festivaluri. Pentru reteta de kurtos kalacs aveti nevoie de toate ingredientele mai sus amintite, insa puteti sa folositi si nuca de cocos, scortisoara sau alte arome care va sunt pe plac.
In mod traditional Kurtos kalacs se face la jar, dar puteti sa il pregatiti si in cuptorul de acasa.
Mai intai pregatiti siropul. Se fierbe aba, zaharul si sucul de lamaie pana se formeaza un sirop. Lasati sa se raceasca.Aluatul se aseamana cu cel cozonac.