Dulceata de gutui

  • Postat în Life
  • la 30-10-2013 18:35
  • 338 vizualizări
Dulceata de gutui
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe cartea mea cu retete


O dulceata aromata, parfumata.....inspirata de dulceata de piersici a lu' Maya,
din:
5-6 gutui (aprox. 1,3 kg fruct tocat)
1 l apa
1 kg zahar
zeama de la 2 lamai
Fructele,
(de la Gabriela...merci)
se spala,se curata,se indeparteaza cotoarele(nu se arunca).
Cojile si cotoatele se pun la fiert in apa (1 l),cat sa le acopere,timp de 15-20 min;
Miezul de gutuie se taie bucati si se amesteca cu zeama de lamaie:

Dupa fierbere ,decoctul obtinut se strecoara,se amesteca cu zaharul si se pune la fiert pe foc mediu,pana "se leaga" (se face proba),se adauga fructele (cu tot cu lamaie) si se fierbe in continuare(la foc mic) pana dulceata "se leaga".Dulceata se pune fierbinte , in borcane sterilizate ,uscate si se intorc pentru 10 min cu capacul in jos ,apoi se intorc si se vor acoperi cu o patura!
"Galbena gutuie dulce,amaruie
Lampa la fereastra toata viata noastra"




De același autor

Despre ZTB.ro

ZTB.ro este un agregator românesc de bloguri care colectează și afișează articole din diverse domenii, oferind vizibilitate bloggerilor și o platformă centralizată pentru cititori. Articolele sunt preluate prin feed-uri RSS/Atom și direcționează traficul către blogurile originale.

Articole recente