Mi se pare de-a dreptul delicioasă naivitatea anti-globaliștilor suveraniști, în marea lor majoritate percepuți ca fiind „de dreapta”, a celor care vor să ne întoarcem la o lume judicios împărțită în națiuni și caste. Ei se opun, va să zică, unei ordini centralizatoare a lumii, Guvernului Mondial, organizațiilor care au pretenția de a produce influențe de magnitudine planetară (vezi cazul OMS). Toate astea vin dinspre stânga, fiind îmbibate de ceea ce se numește „progresism leftist”.
Naivitate? De ce spun asta?
Pentru că varianta competitoare propusă dinspre cele mai potente zone ale dreptei este de asemenea globalistă. Oare ce hrănesc împreună, ca viziune pentru viitor, capete luminate ale zilelor noastre, din zona A.I., precum Elon Musk, Marc Andressen și Peter Thiel, secondate din umbră de teoreticieni precum Nick Lang și Curtis Yarvin, pe suportul politic clădit pe numele celor doi corifei ai creștinății politice americane[1], Trump și Vance? Repetați după mine, licuricilor: globalism A.I.[2]Oamenii ăștia vor avea toată planeta la picioarele lor – softuri, procesoare, sateliți, rețele sociale, putere politică – pentru grăbi venirea Armaghedonului. Căci nu știm ziua și ceasul, spune unul dintre cei de mai sus, dar putem ghici secolul.
Până și cei ce până acum erau în linia a doua, Zukerberg și Bezos au priceput că nu e bine să se pună cu uraganul ridicat de semilună (mă rog, e o cruce, dar nu cotează neapărat semnul), așa că s-au alăturat furtunii portocalii care vine, vine, vine și calcă totul în picioare …
Oh, naivi luptători împotriva antenelor 5G și vaccinurilor impuse de rețelele soroșiste! Să vă văd eu împotrivindu-vă hidrelor lgbtq purtând (literal!) în tărtăcuțe micropcipuri Neuralink, fiind supraveghiați 24/7 de sateliții lui Musk și fiind conduși de consilii de administrație împuternicite de către acționari, nu alese democratic (democrația este desuetă, prea lentă pentru a face față ritmului thnologic), consilii conduse de țari care, la fel ca totți ceilalți de dinainte, știu mai bine ce îi este de folos poporului și ce nu.
[1] Corespondentul rusesc al acestui cuplu drept-mărturisitor este nimeni altul decât Putin, care nu are nevoie de secunzi
[2] L-aș fi numit „globalism digital”, dar în curând, odată cu revoluția cuantică în IT, este posibil ca modelul digital să fie înlocuit de unul mult mai performant, în care nume precum Rigetti, IonQ, D-Wave Quantum și Microsoft (care dă semne că a prins ideea) vor face jocurile în lumea tehnologiei