Ingrediente:
- 1 foaie aluat de foietaj
- 3 mere mai micute sau 2 mari
- 1 lamaie
- 3 linguri dulceata de capsuni
- 1 galbenus
- 30 g unt
- esenta de rom
- zahar pentru pudrat
- frisca pentru ornat
Mod de preparare:
Curatam merele de coaja,le taiem cubulete,le stropim cu suc de
lamaie. Apoi le punem sa se caleasca in untul incins.le stropim cu
rom si acoperim vasul cu un capac si le lasam sa mijoteasca 5
minute. Dupa cele 5 minute,tragem vasul deoparte si adaugam
dulceata.o amestecam in compozitie si o lasam sa se raceasca. Intre
timp punem cuptorul la incalzit.intindem aluatul de foietaj si-l
taiem in patru,eu l-am taiat in 6 ca era mai mare. Punem merele
amestecate cu dulceata in mijloc. Aducem colturile spre centru(cum
se leaga bocceaua) si le lipim cu galbenusul amestecat cu o lingura
de apa rece,apoi le lipim unul peste altul. Le punen in tava cu
hartie si le bagam la cuptor la 210 grade .le lasam sa se coaca
pana se umfla si se auresc. Eu le-am lasat cred intre
25-30minute.