Panettone

Ingrediente:
500 g faina de buna calitate 6 galbenusuri 40 g drojdie 200 g unt sau margarina 150 ml lapte 200 g zahar pudra 1 varf de lingurita scortisoara proaspat macinata 1 varf de lingurita cuisoare pisate Un praf de sare Coaja de la o lamaie 1 lingurita razatura de portocale 150 g fructe confiate si deshidratate (papaya, caise uscate, ananas, banane, stuguri uscati, coaja confiata de portocale, smochine, cirese) 100 g merisor 50 g nuca rumenita putin la cuptor si taiata marunt 50 g prune uscate taiate marunt Zahar pudra sau scortisoara pentru decor ½ lingurita esenta de rom ½ lingurita esenta de vanilie Cognac si rom pentru cine doreste hidratarea stafidelor 1 galbenus pentru uns
Mod de preparare:
Cernem faina, punem stafidele in rom si coniac. Punem pe foc laptele iar untul il topim pe bain marin. In castronul in care am cernut faina punem galbenusurile, zaharul, drojdia faramitata, scortisoara, cuisoarele...