Ingrediente:
500 g faina de buna calitate
6 galbenusuri
40 g drojdie
200 g unt sau margarina
150 ml lapte
200 g zahar pudra
1 varf de lingurita scortisoara proaspat macinata
1 varf de lingurita cuisoare pisate
Un praf de sare
Coaja de la o lamaie
1 lingurita razatura de portocale
150 g fructe confiate si deshidratate (papaya, caise uscate, ananas, banane, stuguri uscati, coaja confiata de portocale, smochine, cirese)
100 g merisor
50 g nuca rumenita putin la cuptor si taiata marunt
50 g prune uscate taiate marunt
Zahar pudra sau scortisoara pentru decor
½ lingurita esenta de rom
½ lingurita esenta de vanilie
Cognac si rom pentru cine doreste hidratarea stafidelor
1 galbenus pentru uns
Mod de preparare:
Cernem faina, punem stafidele in rom si coniac. Punem pe foc laptele iar untul il topim pe bain marin. In castronul in care am cernut faina punem galbenusurile, zaharul, drojdia faramitata, scortisoara, cuisoarele...