Ingrediente:
350-400 g de faina
1 lingurita de drojdie uscata
1 ou
80 ml de lapte
2 linguri de miere
2 linguri de ulei
1 lingurita de scortisoara
1 praf de sare
Mod de preparare:
Drojdia se pune la inmuiat in putina apa si se lasa 5-10 minute sa se activeze. Dupa ce drojdia a facut spuma, se adauga mierea, oul (cum am spus, eu am facut portie dubla si de aceea apar 2 oua), scortisoara si se omogenizeaza. Se adauga laptele, uleiul si se adauga faina treptat pana obtinem un aluat elastic si usor de lucrat. Aluatul astfel obtinut se pune intr-un bol, se pudreaza cu faina, se acopera cu un prosop sau cu folie alimentara si se lasa sa creasca la loc caldut timp de 1h – 1h1/2 sau pana isi dubleaza volumul. Dupa ce a crescut, se intinde o foaie de aprox. 1/2 cm grosime si se taie patratele folosind un cutit ascutit sau instrumentul acela pentru taiat pizza. Se acopera din nou cu un prosop si se mai lasa sa creasca 20-30 de m