Reteta PLACHIE DE NOVACIngrediente :- 3 medalioane de novac - 6 rosii sau 500 gr - 6 cepe potrivite - 200 ml suc de rosii - 200 ml vin alb - 100 ml ulei - 100 gr faina - 2 ardei grasi rosii - patrunjel verde - sare - piper - 3 foi de dafin
Reteta postata de VERONICA IOSUBMod de preparare reteta Plachie de novacSe curata ,se spala si se taie julienne ceapa si ardeii.Punem ceapa la calit la foc mic pana se inmoaie bine si devine transparenta.Curatam si uscam cu un prosop absorbant de bucatarie pestele.Saram si piperam rondelele de peste,apoi le tavalim prin faina.Incingem uleiul si prajim pestele pe ambele parti pana se rumenesc frumos.Scoatem pestele si il punem pe hartie absorbanta pentru a scapa de surplusul de ulei. Spalam rosiile,le curatam si le taiem pe jumatate,apoi jumatatile in feliute subtiri.Intr-un vas de sticla termorezistent punem 1/3 din ceapa calita,3 rosii taiate,jumatate din sucul de rosii iar deasupra rondelele de peste.Adaugam restul de ceapa,rosiile,suc