Ingrediente:
ALUAT :
- 150 g branza dulce
- 6 linguri lapte
- 6 linguri ulei
- 80 g zahar tos
- 1 vf de cutit sare
- 1 plic de zahar vanilat
- 300 g faina alba
- 1 plic praf de copt
UMPLUTURA :
- marmelada de caise
DECORARE :
- 1 ou batut
- 2 linguri de zahar tos
- 1 lingurita scortisoara macinata
- 100 g migdale feliate
Mod de preparare:
Intr-un bol se amesteca branza dulce impreuna cu laptele,
uleiul, zaharul tos, sarea si vanilia. Faina se amesteca cu praful
de copt si se incorporeaza in primul amestec. Se framanta putin
pana se obtine un aluat moale . Daca vi se pare prea fraged mai
puteti adauga putin lapte . Se intinde aluatul pe o suprafata
presarata cu faina. Se taie in patrate de 12 X 12 cm . In mijlocul
fiecarui patrat se pune o lingurita de marmelada. Pe margini
fiecare patrat se unge cu ou batut . Se pliaza patratele
formandu-se un plic si se preseaza bine cu degetele astfel incat
marmelada sa nu curga. Se aseaza plicurile intr-o tava tapetata cu
hartie de copt. Se ung cu ou batut. Scortisoara se amesteca cu cele
2 linguri de zahar tos si se presara pe plicuri. Deasupra se pun
migdalele feliate. Se coc la cuptorul preincalzit la temperatura
medie aproximativ 20 min pana cand isi schimba culoarea .