Reteta PUI PE STICLA LA CUPTOR
Ingrediente pentru marinata pui :
- 3-4 catei usturoi
- piper macinat
- boia bulce
- boia iute
- 1 legatura patrunjel
- rozmarin
- delikat
- 1-2 linguri ulei de masline
- 1 lingura apa
Mod de preparare MARINATA PENTRU CARNEA DE PUI
:
Se piseaza usturoiul intr-un mojar sau cu aparatul
pentru pisat usturoi.
Patrunjelul se spala si se toaca marunt.
Intr-un bol se amesteca usturoiul pisat cu patrunjelul,
boia dulce si iute, rozmarinul, delikatul si piperul. Pentru un pui
de 1.0 -1.5 kg cantitatea de condimente necesara este cam de o
lingurita rasa din boia dulce,boia iute,rozmarin si 2 lingurite de
delikat .Se adauga uleiul de masline si apa, se amesteca pana se
obtine consistenta unei paste cu care se unge puiul si se lasa la
marinat in frigider aproximativ 1 ora.
Ingrediente pentru PUI PE STICLA LA CUPTOR
:
- un pui intreg 1.0 -1.5 kg
- 4-5 cateiusturoi
- 2-3 foi de dafin
- apa
Mod de preparare :
Puiul se spala si se curata bine, atat la exterior cat
si la interior, apoi se sterge cu o carpa uscata si curata sau cu
servetele.
Se unge puiul cu marinata pe toata suprafata si la
interior, si apoi se lasa la frigider minim o ora pentru a se
marina carnea.
Se umple cu apa rece o sticla (spalata si clatita foarte
bine inainte) de jumatate de litru ( de sticla, nu de plastic – cel
mai indicat este o sticla de bere 0.5 l ), pe care se introduce
puiul.
In tava de la cuptor sau alta tava putin adanca se
adauga aproximativ jumatate de litru de apa, usturoiul taiat
feliute si foile de dafin.
Sticla cu puiul, se pune in tava astfel pregatita si se
introduce cu grija in cuptorul incalzit cu cel putin 10 minute
inainte, unde trebuie sa stea aproximativ 2 ore.
Din cand in cand acesta trebuie stropit cu zeama din
tava folosindu-te de o lingura.Odata rumenit , puiul se scoate si
se poate servi .
Se poate servi cu cartofi natur si salata sau simplu
asezonat cu un sos de smantana cu usturoi.
Pofta buna !