Ingrediente:
carne (piept de pui, vita)
orez
marar
2 cepe mici
3 catei de usturoi
cimbru, oregano, nucsoara
bulion de casa din rosii si ardei
foi de spanac
Ideea de a incerca sarmale din foi de spanac a venit de la un mesaj dintr-un grup de pe Facebook. Se pare ca exista inlocuitori cu succes a foilor de varza sau vita de vie, se poate face si din stevie ceea ce voi si face cand voi gasi la piata. Pentru copii mici si/sau cei care se baloneaza de la foile de varza este chiar recomandat.Sa trecem la reteta. Gasirea foilor potrivite de spanac a fost o provocare, spanacul fiind foarte fraged si foile greu de rulat. Cred ca o solutie ar fi fost sa le oparesc putin inainte dar eram in graba. In schimb am taiat putin din nervura fara sa stric frunza. Dupa ce alegem frunzele potrivite trecem le pregatirea umpluturii.In bolul de la robot punem carnea, ceapa, usturoiul, condimentele la alegere si dupa gust, bulionul si mixam bine. Apoi adaugam orezul si suntem gata