Inainte de a fi sparte , ouale
trebuie neaparat sa fie spalate de murdarii ( inlaturam microbii de
pe coaja ).Spalam ouale si inainte de a le pune la fiert.
Petele ramase pe coaja lor le stergem cu
sare.
Ouale se pun toate o data in apa clocotita, cu o
sita sau cu o lingura de spumuit, nu pe rand, deoarece nu se fierb
egal.
Ouale cu coaja
crapata se fierb in apa sarata ca sa nu iasa
albusul. Daca apa clocoteste prea tare , albusul se intareste prea
mult, iar galbenusul ramane prea moale. La un foc potrivit, albusul
si galbenusul fierb la fel.
Cand sunt mai multe
oua amestecate, fierte si crude, le alegem invartindu-le pe masa.
Cele crude se rotesc o data sau de doua ori si se opresc. Cele
fierte se invartesc de mai multe ori si mai repede.
Galbenusurile pentru
prajituri se freaca cu zahar intr-un castron, la
caldura.
Albusurile ,
dimpotriva, se bat mai bine intr-un loc racoros.