Ingrediente:
Circa. 18 buc (se pot congela dar fara zahar deasupra):
100 g unt sau margarina
2 dl lapte
25 grame drojdie proaspata
0,5 dl zahar ( 1 dl zahar = 85 grame)
1 virf de cutit sare
0,5 lingurita amoniac
circa 7 dl faina ( 1 dl faina = 60 gram)
(coaja de lamaie / portocala)
Deasupra:
50 g unt sau margarina
circa 1 dl zahar
Mod de preparare:
1. Se topeste grasimea si se adauga laptele. Se incalzesc. Temperatura = 37 grade C. 2. Se farimiteaza drojdia intr-un castron. Se adauga putin lichid (lapte + grasime) si se amesteca. Se adauga restul lichidului. 3. Se adauga zaharul, sarea, amoniacul (coaja de lamaie / portocala) si aproape toata faina, se pastreaza putina faina pentru intins aluatul . Se framinta aluatul. 4. Se lasa aluatul la crescut, acoperit, circa 30 min. 5. Se ia alatul pe planseta. Se imparte aluatul in 18 bucati. 6. Din fiecare bu