De cand am vazut reteta la Jamie, ne-am propus sa o incercam si noi (si bine am facut:)). Este geniala si mult mai sanatoasa decat sosurile picante din comert. Nu dureaza mai mult de jumatate de ora sa pregatim acest sos picant, care merge de minune cu o friptura sau adaugat la diverse mancaruri.☺
Ingrediente:
● 10 ardei iuti rosii, spalati si fara codita
● 7 cateii de usturoi, curatati
● 1/2 ceapa, curatata
● 7 rosii cherry, spalate si taiate marunt sau maruntite la chopper
● sare, ulei de masline, otet de mere
Mod de preparare:
1. Ardeii rupti pe jumatate impreuna cu usturoiul si ceapa se pun intr-un chopper. Se mixeaza de cateva ori, pana se maruntesc.
2. Intr-o cratita, se incinge 1 lingura de ulei de masline si se pune amestecul obtinut mai sus. Se lasa sa fiarba 10 minute aproximativ.
3. Se adauga rosiile, otetul si sarea. Noi am adaugat si 1/2 lingurita de zahar pentru a scadea aciditatea rosiilor. Se lasa sa fiarba la foc potrivit 15 de minute.
4. Compozitia se pune intr-un blender si se paseaza pana obtinem constistenta dorita.
5. Se toarna in sticle si se lasa sa se raceasca.
Enjoy !
P.s. Reteta inspirata de aici
Cu drag,
Iolanda & Georgiana