Reteta SPAGHETE CARBONARA
Ingrediente pentru 4 – 5 portii :
- 500 gr.spaghete
- 200 - 250gr kaizer
- 500 gr.spaghete
- 200 - 250gr kaizer
- 2 catei de usturoi
- 2 oua mari, la temperatura camerei
- 150 gr cascaval ras
- 1 lingura de patrunjel proaspat tocat
- sare
- piper
- 2 oua mari, la temperatura camerei
- 150 gr cascaval ras
- 1 lingura de patrunjel proaspat tocat
- sare
- piper
Spaghete Carbonara
Kaizerul se taie in felii subtiri si se caleste intr-o
tigaie mare ( bine incinsa in prealabil) la foc mic cu putin ulei
pana devine auriu - aproximativ 6-8 minute (ideea este sa se reduca
grasimea si sa devina rumen ).
Kaizerul se scoate pe o farfurie acoperita cu un prosop de
hartie pentru a elimina excesul de ulei.
Intre timp, puneti pastele la fiert in apa cu putina
sare.Indicat este ca pastele sa fie gatite in stil al
dente.
Scurgeti pastele, dar nu uitati sa opriti cel puţin ½
ceasca de lichid pe care o sa-l folositi mai tarziu.
Separat se bat ouale si cascavalul ras într-un castron
si se adauga ¼ din cana cu apa in care au fiert
pastele.
In tigaie se pune usturoiul taiat feliute, kaizerul si
pastele, se lasa 1 minut si apoi se adauga oul cu cascaval. Totul
se va amesteca usor pana ce capata o consistenta cremoasa (nu la
foc mare deoarece ouale se vor coagula). Daca amestecul vi se pare
prea gros se mai adauga din apa de la paste.
Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, iar la
sfarsit se adauga patrunjelul tocat.
Va dorim POFTA BUNA
-->