Ingrediente:
500 g de faina
30 g drojdie
25 g zahar
5 oua (2 pentru aluat,2 la umplutura,1 pentru uns)
150-200 ml lapte
50ml ulei
1 lingura coaja de lamaie
1 lingura coaja de portocala
500g branza proaspata de vaci
50g stafide
sare
Mod de preparare:
Ingredientele pentru reteta Trandafirasi cu branza dulce si sirop de zmeura sunt pentru 12 portii. Se face o maia din drojdia desfacuta cu o lingura de zahar, 2-3 linguri de lapte si 1-2 linguri de faina. Se amesteca bine pana se formeaza o pasta. Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul, adica aproximativ 1h. Intr-un vas se cerne faina, se presara o lingurita rasa de sare, 1-2 linguri de zahar, 2 oua mici, coaja de lamaie si portocala. Se toarna maiaua peste toate aceste ingrediente si se framanta bine, adaugand laptele si uleiul, pana se desprinde aluatul de pe mana. Lasi la crescut la loc caldut si acoperi bine. Intre timp pregatesti umplutura de branza: amesteci bran