Trigoane

Ingrediente:
un pachet foi de placinta 250 gr nuca macinata 30 gr pesmet 150 ml lapte 100 gr zahar coaja de lamaie esenta de rom unt/margarina topita pt uns foile
Mod de preparare:
Foile se taie in fasii de 7 cm latime. Nucile+laptele+zaharul si coaja de lamaie(am folosit limette) se pun la foc vreo 7 minute, pana se ingroasa compozitia. Dupa ce se raceste se adaoga pesmetul si numai daca vreti 2-3 picaturi esenta de rom. Se ia o fasie, se unge cu unt/marg, peste se pune alta, se unge, inca o fasie, se unge, gata (trei la numar suprapuse). La un capat se pune o lingurita plina de umplutura se aduce coltul opus peste si se merge in zic-zac pana la capatul fasiei. Se ung cu unt, se aranjeaza in tava si se coc la cuptorul preancalzit, la foc mediu(180°). Se face un sirop din 250 gr zahar+200 ml apa+esenta de rom+3 lg zeama de lamaie in care se scufunda trigoanele calde pret de un minut-doua.