Chec de post cu cacao

  • Postat în Culinar
  • la 19-03-2017 09:34
  • de Mira
  • 196 vizualizări
Ingrediente: 8 linguri de zahăr 4 linguri cacao 200 ml ulei 2 linguriţe de bicarbonat nestins 400 ml apă 2 căni şi jumătate de făină 300 gr de gem sau marmeladă un praf de sare Mod de preparare: Se amesteca toate ingredinetele si se pun in tavi unse si tapetate. Ies 3 tavi de chec( depinde si de marimea lor). Se coc la foc potrivit 45 -60 minute. Se incearca cu o scobitoare sau cu o tepusa de frigaruie.( sa nu ramana coca pe bat). Se poate orna (pudra) cu nuca de cocos, nuca pisata marunt, zahar pudra sau cu o glazura de zaha pudra cu un pic de apa( cat sa se imoai un pic zaharul si se toarna pe chec). Celor mici le-a placut ne pudrat, dar era cu gem de smochine si ananas (facut in casa) si puse in forme mici, doar de o "inghititura"