Ingrediente
- carne de curcan- ceapă- foi de dafin- piper boabe- sare- usturoiMod de preparareSpălaţi carnea şi puneţi-o la fiert cu apă multă (să treacă de patru degete peste carne), adăugaţi o ceapă, usturoiul, piperul boabe şi două frunze de dafin şi lăsaţi să fiarbă încet, la foc domol. Îndepărtaţi spuma şi, după o oră, puneţi sare. Când carnea se desface de pe oase, luaţi puţină zeamă, lăsaţi-o să se răcească şi, dacă se lipeşte de degete, piftia este gata. Aşezaţi carnea dezosată pe platouri, farfurii şi castronaşe. Strecuraţi zeama şi lăsaţi-o să se răcească. Între timp, îndepărtaţi grăsimea şi pregătiţi un mujdei pe care turnaţi-l apoi peste carne. Se lasă apoi vasele la rece şi se serveşte piftia cu muştar sau cu hrean.NotăDin pui, curcan, gâscă sau din porc, piftia este un preparat nelipsit din meniul de Crăciun şi Revelion al românilor. Vă invitămsă încerca�