Ingrediente: - un sfert de caniţă de ulei de măsline- dressing de oţet balsamic- un bol cu frunze de spanac proaspăt- 2 ouă fierte- 1 cană cu sâmburi cruzi de migdale- un pumn cu bucăţele de şuncă- fâşii de parmezan- sare, piper Mod de preparare: Spală bine frunzele de spanac şi aşează-le într-un bol. Taie ouăle fierte feliuţe, presară migdalele, adaugă fâşiile de parmezan şi şunca. Răsfaţă totul cu ulei de măsline şi dressing de oţet balsamic. Presară sare şi piper după gust.Salata de spanac este gata, proaspătă şi plină de energie, de ce ai avea nevoie mai mult după o perioadă în care ai cunsumat preponderent carne şi produse din carne. Notă : Spanacul este recomandat de către nutriţionişti în special pentru convalescenţi, astenici (atât psihic, cât şi fizic), copii, rahitici, oameni în vârstă şi femei însărcinate pentru că este eficient în procesul de regenerare al epidermei. De asemenea, astenia de primăvară, cauzată