Gătitul, între artă şi ştiinţă

  • Postat în Culinar
  • la 21-01-2017 08:19
  • de Mira
  • 205 vizualizări
În ultimul timp atunci când aud o definiţie a unui obiect de studiu, aud că ar fi artă şi ştiinţă. Managementul e arta şi ştiinţa de a conduce, Relaţiile Publice sunt arta şi ştiinţa de a obţine încredere, Medicina, Politica, IT-ul la fel. Este un truism să spui asta, evident că orice profesie este ştiinţă, pentru că altfel nu ar fi profesie, pentru că foloseşte nişte instrumente de lucru, este şi artă pentru că sunt implicaţi oameni care adaugă personalitate în ceea ce fac.
Eu sun că, gătitul este arta şi ştiinţa de a obţine fericire. Fericirea însă este definita altfel de fiecare. Pentru unii este o stare de bine acum şi aici, pentru alţii e un rezultat pozitiv al tuturor realizărilor din viaţă, smdp. Haideţi însă să ne gândim ce înseamnă gătitul şi ce importanţă are pantru noi banalul act de a mânca.