Gogoşari pentru iarnă

  • Postat în Life
  • la 15-09-2016 19:28
  • 245 vizualizări
Ingrediente:
- 1 l otet,
- 1/2 kg zahar,
- sare, foi de dafin,
- 300-400 g hrean,
- 20 boabe de piper,
- 7-8 kg gogosari.
Mod de preparare:Gogosarii se pun in otet, (se adauga la 1 l de otet 2 l de apa) si ca sa se reduca din taria otetului se adauga la cei 3 l de lichid 1/2 kg zahar. Se mai adauga 10 g sare pentru fiecare l de lichid, iar pentru tot lichidul, 1-2 foi de dafin si o frunza de telina si circa 300-400 g hrean si 20 boabe de piper sau 1/2 lingurita cu piper macinat, la 7-8 kg gogosari. Se spala gogosarii si se scurg. Cind se conserva intregi, i se face fiecarui gogosar cite o taietura de 3-4 cm chiar la mijloc, pe partea opusa cozii.
Este mai practic sa se puna toti gogosarii taiati in felii, economisind astfel borcane si spatiu de depozitare.

De același autor

Despre ZTB.ro

ZTB.ro este un agregator românesc de bloguri care colectează și afișează articole din diverse domenii, oferind vizibilitate bloggerilor și o platformă centralizată pentru cititori. Articolele sunt preluate prin feed-uri RSS/Atom și direcționează traficul către blogurile originale.

Articole recente