Ingrediente:- 1 l otet,- 1/2 kg zahar,- sare, foi de dafin,- 300-400 g hrean,- 20 boabe de piper,- 7-8 kg gogosari.Mod de preparare:Gogosarii se pun in otet, (se adauga la 1 l de otet 2 l de apa) si ca sa se reduca din taria otetului se adauga la cei 3 l de lichid 1/2 kg zahar. Se mai adauga 10 g sare pentru fiecare l de lichid, iar pentru tot lichidul, 1-2 foi de dafin si o frunza de telina si circa 300-400 g hrean si 20 boabe de piper sau 1/2 lingurita cu piper macinat, la 7-8 kg gogosari. Se spala gogosarii si se scurg. Cind se conserva intregi, i se face fiecarui gogosar cite o taietura de 3-4 cm chiar la mijloc, pe partea opusa cozii.Este mai practic sa se puna toti gogosarii taiati in felii, economisind astfel borcane si spatiu de depozitare.