Vin fiert

  • Postat în Culinar
  • la 29-12-2015 14:18
  • de Mira
  • 220 vizualizări
Ingrediente: Vin (de preferinţă roşu şi de butuc,cine are) sau alte variaţiuni pe această temă, o portocală, un măr, un pliculeţ de ceai de fructe aromat, piper boabe, scorţişoara praf şi cel putin 0 grade celsius afară. Mod de preparare: Se spală mărul şi portocala şi se taie cubuleţe. Se pune vinul la fiert şi se adaugă toate cele de mai sus , mai puţin pliculeţul de ceai. După ce a fiert numai până aproape să dea în clocot se opreşte şi se introduce ceaiul se acoperă cu un capac şi se lasă pentru doua minute. Iar la sfârşit de tot se pune puţină miere sau zahăr după preferinţă. Hai noroc şi distracţie plăcută. Notă: Vinul fiert îşi are probabil rădăcinile în vinurile condimentate care erau băute în Evul Mediu, de exemplu hypocras (numit după Hipocrates).Atunci când moda vinului fiert a prins printre orăşeni, s-a îndulcit mai întâi cu miere şi apoi cu zahăr şi alte condimente. Cine nu savurează o cană de vin fier