Tartă cu caramel

  • Postat în Culinar
  • la 30-12-2015 12:27
  • de Mira
  • 191 vizualizări
Ingrediente:- 200 g zahar- 1 ou- 200 ml lapte- 3 linguri faina- 150 g unt- 1 blat de tarta Mod de praparare:Pentru crema se pune zaharul intr-o oala si se topeste la foc mic, pana se caramelizeaza. Separat se amesteca oul, faina, si laptele si se toarna peste zaharul caramelizat. Se fierbe pana se ingroasa, apoi se lasa la racit. Dupa racire, se amesteca cu untul pana se obtine o compozitie cremoasa. Turnati crema peste blatul de tarta si lasati totl la rece aproximativ 2 ore inainte de a o servi. Un desert delicios si foarte simplu de facut. Nota:Un desert pufos, nepretentios, bun pentru orice zi a saptamanii. Se prepara rapid si efectul este unul de zile mari. Deasupra puteti orna cu cocos, cu nuca macinata sau chiar cu ciocolata rasa.