Alba ca zapada este o prajitura care noua ne place foarte
mult. Am mai facut-o si intotdeauna a avut succes. Prajitura se
face din 4 foi si crema de vanilie cu lamaie, are un gust deosebit
de bun.
Ingrediente Foi
(4 foi)2 oua
un praf de sare
6 linguri rase de zahar
esenta de vanilie
esenta de lamaie
12 linguri lapte
12 linguri ulei
14 linguri faina
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat stins cu 1 lingura zeama de
lamaie
Crema:
750 ml lapte
6 linguri zahar
3 linguri amidon
esenta de lamaie
600 ml frisca lichida
Mod de preparare:
Aluatul pentu foi:
Punem ouale intregi intr-un bol cu praful de sare si zaharul
si mixam bine pana se topeste zaharul. Adaugam esenta de vanilie,
esenta de lamaie , laptele si uleiul si mai mixam cateva secunde
pana se amesteca toate la un loc.
In continuare adaugam praful de copt , bicarbonatul stins si
faina, amestecam bine pana obtinem un aluat care poate fi intins.
Se infoliaza in folie alimentara si se da la frigider 30 min la
odihnit.
Intre-timp se preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
Dupa 30 de minute aluatul se imparte in 4. Se presara faina pe
masa si se intinde foaie, foaia se coace pe dosul tavii in jur de 5
min.
Eu am copt foile in tava cu foaie de copt.
Foile se lasa la racit.
Crema:
500 ml de lapte cu zaharul se pun pe foc mic , cu celelelte
250 ml lapte dizolvam amidonul intr-un castron. Cand laptele incepe
sa clocoteasca se adauga amidonul si se amesteca continuu pana se
ingroasa. Chiar inainte sa luam crema de pe foc adaugam esenta de
lamaie si amestecam , da crema deoparte si o lasam la racit.
Cand crema este rece, batem frisca si le amestecam
impreuna.
Asamblare:
Se pune foaie, 1/4 din crema, foaie crema si tot asa , eu am
pus crema deasupra si am presarat nuca de cocos.
Prajitura se da la frigider.