.jpg)
Buna ziua !!
Dragilor la aceasta prajitura am plecat de
la ideea prajiturii Krem a la krem, reteta principala o gatiti
aici.
M-am gandit sa o fac pentru ca este foarte
simpla si usor de facut, mai mult de atat nu necesita mult timp
pentru ca, crema este una rapida.
Asadar haideti sa vedem de ce avem
nevoie.
BLAT:
7 oua
7 linguri de zahar
un praf de sare
1 plic Creme Ole de ciocolata
4 linguri faina
1 lingura de cacao
o lingurita praf de copt
CREMA:
2 plicuri Creme Ole de vanilie
600 ml frisca lichida
200 ml lapte
GLAZURA:
100 gr ciocolata(50gr neagra+50 gr cu
lapte
50ml frisca lichida
50 gr unt
1 lingura Baileys
DECOR:
15gr ciocolata alba
1 lingura frisca lichida.
MOD DE PREPARARE:
Blat:
Pentru ca blatul se face rapid, preincalzim
cuptorul la 170 grade Celsius.
Intr-un bol se separa albusurile de
galbenusuri. Incepem sa batem albusurile cu un praf de sare , pana
obtinem o spuma ferma, adaugam zaharul si mixam in continuare pana
nu mai cade de pe tel.

Adaugam galbenusurile si mixam ,

la final se adauga, faina, Creme Ole de
ciocolata, cacaoa si praful de copt, crenute.

Amestecam cu o spatul de jos in sus si punem
compozitia in tava de copt(25x35), tapetata cu hartie de copt. Se
coace am 25-30 min. Se scoate pe un gratar si se lasa la
racit.
Crema:
Cand blatul s-a racit il taiem in doua si ne
apucam de crema.
Dupa cum am spus crema este o crema rapida
si nu necesita mult timp , doar cateva minute, de aceea trebuie sa
aveti grija sa nu o bateti prea tare.
Intr-un bol se pune frisca lichida, laptele
si cele doua plicuri de Creme Ole, incepem sa mixam cateva minute
pana se ingroasa.
Punem jumatate de crema intre blat , iar
cealalta jumatate deasupra si dam la frigider pana facem
glazura.
Glazura:
Topim ciocolata cu untul si frisca, eu am
topit la microunde cateva secunde, am amestecat bine si am adaugat
Baileys. Am lasat glazura cateva minute la racorit si am pus pe
prajitura.
Decor :
Ciocolata alba topita cu frisca.

