Creme Ole

  • Postat în Life
  • la 05-05-2025 05:41
  • 8 vizualizări
Creme Ole
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe Dea's Cakes

 


Buna ziua !!
Dragilor la aceasta prajitura am plecat de la ideea prajiturii Krem a la krem, reteta principala o gatiti aici.
M-am gandit sa o fac pentru ca este foarte simpla si usor de facut, mai mult de atat nu necesita mult timp pentru ca, crema este una rapida.
Asadar haideti sa vedem de ce avem nevoie.

BLAT:
7 oua
7 linguri de zahar
un praf de sare
1 plic Creme Ole de ciocolata
4 linguri faina
1 lingura de cacao
o lingurita praf de copt

CREMA:
2 plicuri Creme Ole de vanilie
600 ml frisca lichida
200 ml lapte

GLAZURA:
100 gr ciocolata(50gr neagra+50 gr cu lapte
50ml frisca lichida
50 gr unt
1 lingura Baileys

DECOR:
15gr ciocolata alba
1 lingura frisca lichida.

MOD DE PREPARARE:
Blat:
Pentru ca blatul se face rapid, preincalzim cuptorul la 170 grade Celsius.
Intr-un bol se separa albusurile de galbenusuri. Incepem sa batem albusurile cu un praf de sare , pana obtinem o spuma ferma, adaugam zaharul si mixam in continuare pana nu mai cade de pe tel.


Adaugam galbenusurile si mixam , 


la final se adauga, faina, Creme Ole de ciocolata, cacaoa si praful de copt, crenute. 


Amestecam cu o spatul de jos in sus si punem compozitia in tava de copt(25x35), tapetata cu hartie de copt. Se coace am 25-30 min. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Crema:
Cand blatul s-a racit il taiem in doua si ne apucam de crema.
Dupa cum am spus crema este o crema rapida si nu necesita mult timp , doar cateva minute, de aceea trebuie sa aveti grija sa nu o bateti prea tare.
Intr-un bol se pune frisca lichida, laptele si cele doua plicuri de Creme Ole, incepem sa mixam cateva minute pana se ingroasa.
Punem jumatate de crema intre blat , iar cealalta jumatate deasupra si dam la frigider pana facem glazura.

Glazura:
Topim ciocolata cu untul si frisca, eu am topit la microunde cateva secunde, am amestecat bine si am adaugat Baileys. Am lasat glazura cateva minute la racorit si am pus pe prajitura.

Decor :
Ciocolata alba topita cu frisca.



POFTA BUNA




Despre ZTB.ro

ZTB.ro este un agregator românesc de bloguri care colectează și afișează articole din diverse domenii, oferind vizibilitate bloggerilor și o platformă centralizată pentru cititori. Articolele sunt preluate prin feed-uri RSS/Atom și direcționează traficul către blogurile originale.

Articole recente