Cozonac cu ciocolata- Chocolate Sweet Bread

  • Postat în Life
  • la 05-05-2025 06:13
  • 8 vizualizări
Cozonac cu ciocolata- Chocolate Sweet Bread
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe Dea's Cakes

 


Aveam pofta de cozonac, dar nu aveam nimic prin casa, nici nuca, nici mac, nici ciocolata, aveam doar niste pudra de ciocolata calda, o sa va spun pe parcurs ce umplutura am facut :)

ALUAT:
500 gr faina
un praf de sare
100ml apa calda+un plic de drojdie+o lingurita de zahar
2 galbenusuri
250 ml lapte
100 ml ulei
esenta de vanilie
esenta rom
coja de lamaie si portocala

Umplutura:
200 gr pudra de ciocolata calda
200 ml lapte
4 linguri zahar
4 linguri gris

Mai avem nevoie de un ou pentru uns.

MOD DE PREPARARE:
Punem intr-un bol faina cernuta, esente si coaja de lamaie si portocala.
 Galbenusurile le frecam cu sare intr-un bol.
 Drojdia cu apa calda si zaharul se pun intr-un pahar , se ameste si se lasa la crescut cateva min.
Laptele se amesteca cu zaharul si se incalzeste la microunde cateva secunde, apoi amestecam pana se topeste zaharul.
Se incepe framatarea prin adaugarea galbenusurilor si a drojdiei. Laptele se adauga treptat si se framanta.
Framantarea continua prin adaugarea uleiului putin cate putin, dupa fiecare tura de ulei se framata pana se incorporeaza. Se lasa aluatul la dospit , acoperit cu un prosop pana isi dubleaza volumul.


Umplutura:
Punem intr-o cratita pudra de ciocolata calda cu zaharul si laptele , punem la fiert pana se dizolva, la final adauga grisul si lasam sa fiarba pana se ingroasa. Cand este gata lasam la racit.


MOD DE PREPARARE:
Eu nu am tava mare de cozonac doar mici, asa ca am pus foaie de copt in doua tavi mici si am facut doi cozonaci mai mici, voi puteti face unul mare. Preincalzim cuptorul la 170 de grade celsius.
Impartim aluatul in doua , pentru doi cozonaci.
Fiecare bucata se mai impate in 3 pentru a impleti cozonacii.


Se ia o bucata se intinde se adauga umplutura si se ruleaza. Se procedeaza la fel cu celelalte bucati.


Se impleteste cozonacul in 3.


Se aseaza in tava.


Se mai lasa o data la dospit cam 45 min, se ung cu ou batut si se coc cam 50 min.



POFTA BUNA!





De același autor

Despre ZTB.ro

ZTB.ro este un agregator românesc de bloguri care colectează și afișează articole din diverse domenii, oferind vizibilitate bloggerilor și o platformă centralizată pentru cititori. Articolele sunt preluate prin feed-uri RSS/Atom și direcționează traficul către blogurile originale.

Articole recente