
Aveam pofta de cozonac, dar nu aveam nimic
prin casa, nici nuca, nici mac, nici ciocolata, aveam doar niste
pudra de ciocolata calda, o sa va spun pe parcurs ce umplutura am
facut :)
ALUAT:
500 gr faina
un praf de sare
100ml apa calda+un plic de drojdie+o
lingurita de zahar
2 galbenusuri
250 ml lapte
100 ml ulei
esenta de vanilie
esenta rom
coja de lamaie si portocala
Umplutura:
200 gr pudra de ciocolata calda
200 ml lapte
4 linguri zahar
4 linguri gris
Mai avem nevoie de un ou pentru uns.
MOD DE PREPARARE:
Punem intr-un bol faina cernuta, esente si
coaja de lamaie si portocala.
Galbenusurile le frecam cu sare
intr-un bol.
Drojdia cu apa calda si zaharul se pun
intr-un pahar , se ameste si se lasa la crescut cateva min.
Laptele se amesteca cu zaharul si se
incalzeste la microunde cateva secunde, apoi amestecam pana se
topeste zaharul.
Se incepe framatarea prin adaugarea
galbenusurilor si a drojdiei. Laptele se adauga treptat si se
framanta.
Framantarea continua prin adaugarea uleiului
putin cate putin, dupa fiecare tura de ulei se framata pana se
incorporeaza. Se lasa aluatul la dospit , acoperit cu un prosop
pana isi dubleaza volumul.

Umplutura:
Punem intr-o cratita pudra de ciocolata
calda cu zaharul si laptele , punem la fiert pana se dizolva, la
final adauga grisul si lasam sa fiarba pana se ingroasa. Cand este
gata lasam la racit.

MOD DE PREPARARE:
Eu nu am tava mare de cozonac doar mici, asa
ca am pus foaie de copt in doua tavi mici si am facut doi cozonaci
mai mici, voi puteti face unul mare. Preincalzim cuptorul la 170 de
grade celsius.
Impartim aluatul in doua , pentru doi
cozonaci.
Fiecare bucata se mai impate in 3 pentru a
impleti cozonacii.

Se ia o bucata se intinde se adauga
umplutura si se ruleaza. Se procedeaza la fel cu celelalte
bucati.

Se impleteste cozonacul in 3.

Se aseaza in tava.

Se mai lasa o data la dospit cam 45 min, se
ung cu ou batut si se coc cam 50 min.


POFTA BUNA!