
Buna dragilor, am tot facut la mucenici de
cateva ori dar nu am ajuns sa scriu reteta, de data aceasta am un
pic de timp sa impartasesc cu voi cum i-am facut eu .
INGREDIENTE ALUAT:
1kg faina
2 linguri indulcitor(zahar)
un praf de sare
3 oua
esenta de vanilie
esenta de lamaie(coaja de lamaie)
2 pliculete de drojdie
500 ml apa
120 ml ulei.
UMPLUTURA:
Nutela
SIROP:
500 ml apa
3 linguri zahar
esenta de rom
Mai avem nevoie de un ou pentru uns , miere
si nuca macinata.
MOD DE PREPARARE:
Punem faina cernuta in bolul mixerului,
adaugam sarea, esenta de lamaie sau coaja de lamaie, esenta de
vanilie, zaharul si ouale.
Intr-un pahar punem drojdia , o lingurita de
zahar si 100 ml apa calda, amestecam si lasam sa creasca, cateva
minute doar.
Incepem framantarea , adaugam drojdia
dizolvata si apa calda pe rand. La final adaugam uleiul in 3
reprize, dupa fiecare mixam pana se incorporeaza in aluat.

Lasam aluatul la dospit pana isi dubleaza
volumul.

Intre timp preincalzim cuptorul la 170 de
grade si punem hartie in tavile de copt.
Luam bucati din aluat , intindem , punem
nutela , rulam si impletim in 2 , apoi le dam forma de 8
.

Daca ii faceti simplii, doar rulati aluatul,
impletiti si dati forma de 8, eu am facut si simplii si
umpluti.

Punem in tava, ungem cu ou si dam la cuptor
25-30 min sau pana se rumenesc putin .
Facem siropul: amestecam 500 ml apa cu zahar
si esenta de rom.
Scoatem mucenicii din cuptor, cat sunt inca
fierbinti ii dam prim sirop, ungem cu miere si presaram nuca
macinata.

