Mucenici

  • Postat în Life
  • la 21-04-2025 06:57
  • 14 vizualizări
Mucenici
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe Dea's Cakes

 


Buna dragilor, am tot facut la mucenici de cateva ori dar nu am ajuns sa scriu reteta, de data aceasta am un pic de timp sa impartasesc cu voi  cum i-am facut eu .

INGREDIENTE ALUAT:
1kg faina
2 linguri indulcitor(zahar)
un praf de sare
3 oua
esenta de vanilie
esenta de lamaie(coaja de lamaie)
2 pliculete de drojdie
500 ml apa
120 ml ulei.

UMPLUTURA:
Nutela

SIROP:
500 ml apa
3 linguri zahar
esenta de rom

Mai avem nevoie de un ou pentru uns , miere si nuca macinata.

MOD DE PREPARARE:
Punem faina cernuta in bolul mixerului, adaugam sarea, esenta de lamaie sau coaja de lamaie, esenta de vanilie, zaharul si ouale.
Intr-un pahar punem drojdia , o lingurita de zahar si 100 ml apa calda, amestecam si lasam sa creasca, cateva minute doar.
Incepem framantarea , adaugam drojdia dizolvata si apa calda pe rand. La final adaugam uleiul in 3 reprize, dupa fiecare mixam pana se incorporeaza in aluat.


Lasam aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul.


Intre timp preincalzim cuptorul la 170 de grade si punem hartie in tavile de copt.
Luam bucati din aluat , intindem , punem nutela , rulam si impletim in 2 , apoi  le dam forma de 8 .



Daca ii faceti simplii, doar rulati aluatul, impletiti si dati forma de 8, eu am facut si simplii si umpluti.


Punem in tava, ungem cu ou si dam la cuptor 25-30 min sau pana se rumenesc putin .
Facem siropul: amestecam 500 ml apa cu zahar si esenta de rom.
Scoatem mucenicii din cuptor, cat sunt inca fierbinti ii dam prim sirop, ungem cu miere si presaram nuca macinata.