Pasca cu aluat fraged fara zahar

  • Postat în Life
  • la 05-05-2025 07:37
  • 7 vizualizări
Pasca cu aluat fraged fara zahar
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe Dea's Cakes

 


Dragii mei , sunt libera si incer sa postez retetele pe care le-am facut dar nu am avut timp sa le postez.
Totusi am ceva sa va spun, in familie am persoane cu diabet si incerc sa fac ceva dulciuri si pentru ei, drept sa va spun imi este cam greu.
Incerc sa folosesc Xilitol, inlocuitor de zahar , faina de migdale , doar ca este foarte greu sa lucrezi cu ele, au texturi diferite , se comporta diferit de ceea ce stiu eu, dar nimic nu este imposibil. Asa treptat le voi da de cap.
Aici am incercat sa fac o pasca , ce-i drept a iesit doar ca am mixat un pic ingredientele. Sa va spun ce am facut si cum am facut. Eu am folosit Xilitol in loc de zahar dar voi puteti folosi zahar normal. Am combinat faina de migdale cu cea normala, voi puteti folosi doar faina normala , cat cuprinde cat sa faceti un aluat care se poate intinde.

ALUAT:
1 ou
3 linguri xilitol
5 linguri de ulei
5 linguri apa minerala
un praf de sare
o lingurita praf de copt
10 linguri de faina de migdale
6 linguri faina normala
esenta de vanilie
esenta de lamaie

UMPLUTURA:
250 gr branza dulce
3 linguri xilitol
1 ou
3 linguri de gris

Un ou pentru uns.

MOD DE PREPARARE:
Punem intr-un bol oul, xilitolul, praful de sare, apa minerala, uleiul, esentele, praful de copt. Incepem faramantare prin adaugarea fainii, am inceput cu cea de migdale si am continuat cu cea normala.
Branza am amestecat-o cu xilitolul, ou si gris.
Tapetam o tava de 20cm diametru cu hartie de copt. Preincalzim cuptorul la 170 de grade celsius.
Impartim aluatul in doua.
O parte il intindem si il punem in tava, iar cealalta jumatate il impletim in doua ca sa facem o coronita, care v-a fi pusa pe marginile tavii. 


Ungem cu ou si dam la cuptor pentru 40 min.





De același autor

Despre ZTB.ro

ZTB.ro este un agregator românesc de bloguri care colectează și afișează articole din diverse domenii, oferind vizibilitate bloggerilor și o platformă centralizată pentru cititori. Articolele sunt preluate prin feed-uri RSS/Atom și direcționează traficul către blogurile originale.

Articole recente