
Dragii mei , sunt libera si incer sa postez
retetele pe care le-am facut dar nu am avut timp sa le
postez.
Totusi am ceva sa va spun, in familie am
persoane cu diabet si incerc sa fac ceva dulciuri si pentru ei,
drept sa va spun imi este cam greu.
Incerc sa folosesc Xilitol, inlocuitor de
zahar , faina de migdale , doar ca este foarte greu sa lucrezi cu
ele, au texturi diferite , se comporta diferit de ceea ce stiu eu,
dar nimic nu este imposibil. Asa treptat le voi da de cap.
Aici am incercat sa fac o pasca , ce-i drept
a iesit doar ca am mixat un pic ingredientele. Sa va spun ce am
facut si cum am facut. Eu am folosit Xilitol in loc de zahar dar
voi puteti folosi zahar normal. Am combinat faina de migdale cu cea
normala, voi puteti folosi doar faina normala , cat cuprinde cat sa
faceti un aluat care se poate intinde.
ALUAT:
1 ou
3 linguri xilitol
5 linguri de ulei
5 linguri apa minerala
un praf de sare
o lingurita praf de copt
10 linguri de faina de migdale
6 linguri faina normala
esenta de vanilie
esenta de lamaie
UMPLUTURA:
250 gr branza dulce
3 linguri xilitol
1 ou
3 linguri de gris
Un ou pentru uns.
MOD DE PREPARARE:
Punem intr-un bol oul, xilitolul, praful de
sare, apa minerala, uleiul, esentele, praful de copt. Incepem
faramantare prin adaugarea fainii, am inceput cu cea de migdale si
am continuat cu cea normala.
Branza am amestecat-o cu xilitolul, ou si
gris.
Tapetam o tava de 20cm diametru cu hartie de
copt. Preincalzim cuptorul la 170 de grade celsius.
Impartim aluatul in doua.
O parte il intindem si il punem in tava, iar
cealalta jumatate il impletim in doua ca sa facem o coronita, care
v-a fi pusa pe marginile tavii.

Ungem cu ou si dam la cuptor pentru 40
min.

