Bame in suc de rosii

Bame in suc de rosii    |    FOTO    :   Mariana Mateescu Ingredientebamesuc de rosii facut tot in casaaspirine ( 3 buc la borcanul de 1,7 l)apa, sare, otetMod de preparareBamele proaspete se spala si se curata cu grija de codite, dar fara a ajunge la seminte deoarece la oparire si in mancare se for bali, vor lasa o gelatina care da un aspect neplacut mancarii.Se pune intr-o cratita mare apa in care se adauga sarea de muraturi si otetul ( 3 litri apa, 1/4 lingura sare la litru apa si otet 2 linguri la litru de apa).Cand apa incepe sa fiarba se pun bamele si se oparesc pana bamele isi schimba usor culoarea si din verzi devin usor galbui. Se scot si se lasa la racit.Se iau borcane de 1, 7 litri spalate si sterilizate si se aseaza usor bamele in ele, se pune sucul de rosii fiert si racit in prealabil, se pun cele 3 aspirine in borcan( eu folosesc aspirine pentru conservat si niciodata conservant din comert).Se pun capacele borcanelor si le asezam