Prajitura cu caise | FOTO : Mariana Mateescu
Ingrediente :6 oua6 linguri de zahar6 linguri de faina100 ml de uleiun praf de sare, vanilie si esenta de portocale sau coaja de portocala sau lamaiejumatati de caiseMod de preparare :Se separa albusurile de galbenuse. Se bat albusurile spuma tare impreuna cu un praf de sare. Cand au o consistenta de spuma tare adaugam zaharul cate o lingura pana il incorporam pe tot. Acum adaugam si galbenusele unul cate unul si dupa aceea uleiul in fir subtire .Punem faina in ploaie lingura cu lingura si amestecam usor de jos in sus pentru a nu deranja consistenta spumei de albusuri. Acum adaugam esentele in compozitie.Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Deasupra aranjam jumatatile de caise( spalate si separate de samburi) cu cavitatea in jos, una langa alta, pe toata suprafata prajiturii.Dam la cuptor, la foc potrivit, avand grija sa-l incalzim in prealabil.Lasam la copt pana se rumeneste frumos deasupra si trec