Salata de vinete libaneza | FOTO : Mariana Mateescu
Ingrediente :3-4 vinete coapte (sau din congelator)1 ardei kapia1 rosie mare sau 2 mai mici1 legatura ceapa verde( 1 ceapa uscata mai micuta)4-5 catei de usturoi1 legatura patrunjel verde100 ml ulei de maslinesare si piper dupa gustMod de preparare :Coacem vinetele la flacara sau pe jar, le curatam si le lasam la scurs presarate cu sare. Daca le avem in congelator, le decongelam si le lasam la scurs foarte bine de apa din ele.Le punem in vasul mixerului si le frecam bine cu cei 100 ml ulei de masline. Tocam ardeiul si rosia cubulete mici. Ceapa verde o tocam cat mai mic, inclusiv frunzele verzi.Daca folosim ceapa uscata, o tocam cat mai mic, iar usturoiul il trecem prin presa de usturoi, ca pentru mujdei.Punem toate ingredientele peste vinete si amestecam usor, potrivim de sare si piper dupa gust si adaugam si patrunjelul tocat marunt.Bagam salata in frigider pentru 1/2 ora .