Savarine

Savarine  |  FOTO  :  Mariana Mateescu Ingrediente :250 g faina2 oua150 ml lapte30 ml ulei10 g drojdie1 lingura zaharun praf de sareSirop :400- 500 ml apa150 g zaharesenta rom500 g friscagem de merisoareMod de preparare :In 50 ml lapte caldut punem drojdia la dospit.Oualele de frecam cu putina sare si lingura de zahar pana ce zaharul s-a topit. Punem drojdia dospita impreuna cu laptele ramas si uleiul in fir subtire. Acum adaugam si faina in ploaie si amestecam pana la omogenizarea aluatului.Punem vasul cu aluatul intr-un loc caldut si ferit de curent si lasam la crescut cca 30-45 minute.Luam formele de savarine, le ungem cu ulei si punem cca 1 lingura de aluat in fiecare. Mai lasam la crescut in forme aluatul cca 30 minute si apoi bagam formele in cuptorul incins in prealabil, la foc potrivit( 180 grade).Lasam la copt pana ce aluatul creste frumos si se aureste deasupra.Scoatem din cuptor, lasam la racit si trecem la scoaterea savarinelor din forme, le punem in