Placinta cu ciuperci | FOTO : Mariana Mateescu
Ingrediente :1 kg ciuperci champignon2 pachete aluat pentru placinta Puff pastry (Lidl) sau aluat foetaj2-3 cepe potrivite2 linguri de faina100 ml ulei1 legatura marar1 legatura de patrunjelsare si piper dupa gustMod de pregatire :Se spala ciupercile sub jet de apa si se toaca marunt. Se toaca ceapa, de asemenea marunt.Intr-o cratita cu fund neaderent se incinge uleiul si se pune ceapa tocata. Dupa ce aceasta s-a calit bine se adauga ciupercile tocare si se continua calirea pana ce apa lasata se va evapora si ciupercile vor fi bine patrunse. Daca mai este nevoie( adica ciupercile nu sunt facute ) mai punem putina apa, dar de regula nu este nevoie. Se trage cratita de pe foc si se adauga faina. Cu aceasta vom lega compozitia si vom mesteca repede pentru omogenizare si pentru a nu se forma cocoloase in ea.Adaugam verdeata tocata marunt si potrivim de sare si piper dupa gust. Lasam