Bulion de corcoduse | FOTO : Mariana Mateescu
Ingrediente :corcoduse verziapaaspirine( pentru conservat)Mod de preparare : Prima conserva pe anul acesta. Poate va mirati de aceasta reteta, dar o sa va prinda bine la iarna pentru acrit ciorbele. Este la fel de sanatos ca si borsul si plin de vitamina C. Se face din corcoduse verzi si este f practic si sanatos iarna. Se aleg corcoduse verzi. Se spala bine corcodusele si se culeg de codite si de frunze. Se pun intr-o oala mare : un sfert de oala corcoduse si 3/4 apa. Se fierb bine corcodulese, cca 45 - 50 minute si se lasa la racit intreaga compozitie. Cand s-a racit bine se strecoara lichidul rezultat, se pun 2 aspirine la litru de lichid si se pun in sticle.Se depoziteaza pentru iarna in camara sau pivnita si gata avem cu ce acri iarna ciorbele sau borsurile.Nu-i asa ca este ff simplu? Este si practic si sanatos. Sa nu uitam ca bunicile noastre cu asa ceva acreau vara ciorbele .Pofta buna!GALERIE FOTO