Gulas din carne de vitel | FOTO : Mariana Mateescu |
Ingrediente :
1 kg carne de vitel
3-4 cepe potrivite
1-2 ardei grasi
7-8 catei de usturoi
1,6 ml bulion de rosii si ardei
sare, piper, menta, tarhon, cimbru, ghimbir, busuioc dupa gust
4-5 linguri de ulei
Mod de preparare :
Taiem cubulete potrivite ( 2-3 cm) 1 kg de carne de
vitel-pulpa si o punem intr-un vas cu fund neaderent sau mai bine
intr-un tuci cu cateva linguri de ulei incis, amestecand pana se
albeste carnea bine.
Turnam apa calda si acoperim sa fiarba la foc mic pana
se evapora apa,.. astfel incat sa fiarba bine carnea- incercam cu
varful furculitei.
Daca nu este bine fiarta, mai punem putina apa pana se
evapora toata apa -repetam sa fie bine fiarta carnea.
Cand s-a evaporat apa si carnea este gata, se pun 3-4
cepe potrivite, tocate marunt, apoi 1-2 ardei gras taiati marunt.
Se amesteca pana se inmoaie bine.
Se adauga 7-8 catei de usturoi tocati
marunt.
Se mai tine 7-10 min tot la foc mic, amestecand,
apoi se pune bulion(eu folosesc facut de mine in casa, care
este din rosii si ardei kapia - gasiti reteta pe site -
si nu trebuie sa complectam cu apa pentru ca este putin mai
zemos.
Am folosit 2 borcane de 800 ml pentru vasul pe care-l
folosesc. Se lasa sa fiarba amestecand si apoi punem
condimentele: sare dupa gust, menta sfaramata, tarhon
uscat si sfaramat, cimbru uscat si sfaramat, un varf de praf de
ghimbir, un varf de piper macinat si un varf de boia de ardei
iute.Se amesteca bine pe foc si cand oprim focul punem cateva
frunze verzi de busuioc.
Se poate pregati si cu carne de porc.
Servim alaturi de mamaliguta sau un piure de cartofi sau
spaghete fierte.
Este un fel doi foarte gustos si
consistent.
Pofta buna!