Gulas din carne de vitel | FOTO : Mariana Mateescu
Ingrediente :1 kg carne de vitel3-4 cepe potrivite1-2 ardei grasi7-8 catei de usturoi1,6 ml bulion de rosii si ardeisare, piper, menta, tarhon, cimbru, ghimbir, busuioc dupa gust4-5 linguri de uleiMod de preparare :
Taiem cubulete potrivite ( 2-3 cm) 1 kg de carne de vitel-pulpa si o punem intr-un vas cu fund neaderent sau mai bine intr-un tuci cu cateva linguri de ulei incis, amestecand pana se albeste carnea bine.
Turnam apa calda si acoperim sa fiarba la foc mic pana se evapora apa,.. astfel incat sa fiarba bine carnea- incercam cu varful furculitei.
Daca nu este bine fiarta, mai punem putina apa pana se evapora toata apa -repetam sa fie bine fiarta carnea.
Cand s-a evaporat apa si carnea este gata, se pun 3-4 cepe potrivi...