Creier pane : FOTO : Mariana Mateescu
Ingrediente :700- 800 g creier de porc sau vita(eu il recomand pe cel de porc pentru ca e mai fraged si mai gustos)3 oua100 ml lapte200- 250 g fainasare , piper macinat1 frunza dafin, cateva boabe de piper,2 linguri de otet, apaulei pentru prajitMod de preparare:Daca creierul este proaspat( cum am avut eu ), il folosim ca atare. Daca este congelat, il lasam sa se desghete in frigider lent, nu rapid.Spalam creierul de impuritatile si eventualele bucatele de os sub jet usor de apa. Il punem la scurs intr-o strecuratoare si pregatim oala in care il vom opari.Intr-un vas nu prea inalt punem 1-1,5 l apa, 1 lingurita de sare, doua linguri de otet, cateva boabe de piper si 1 frunza dafin. Cand apa incepe sa fiarba punem incet creierii si-i lasam 5 minute sa se opareasca. Cu grija ii luam din apa si-i punem intr-o strecuratoare la scurs si racit.In timp ce se racesc pregatim aluatul pentru panada. Cele 3 oua le batem cu sare si put...