Dovlecei umpluti cu ciuperci | FOTO : Mariana Mateescu
Ingrediente:7 dovlecei potriviti500 g ciuperci champignon1 ceapa potrivita1 ardei kapia ( poate fi 1/2 rosu si 1/2 verde pentru culoare)1 rosie de marime potrivita2-3 linguri de ulei2-3 linguri de pasta de rosii1 legatura patrunjel verdesare, piperMod de pregatire :Se spala dovleceii, se taie pe lungine si se scobesc de miez. Se oparesc in apa cu putina sare 2-3 minute. Se lasa la scurs si racit intr-o sita.Se spala ciupercile sub jet de apa. Se toaca marunt legumele si intr-o tigaie mai adanca se caleste ceapa si ardeiul pana ce se inmoie usor. Se pun si ciupercile tocate cubulete mici si se amesteca usor la foc mic pana ce se evapora apa lasata de ciuperci si ciupercile s-au inmuiat bine. Se pune atunci si rosia taiata cubulete si se mai lasa 2-3 minute sa fiarba impreuna. Se adauga patrunjelul tocat maraunt, sarea si piperul dupa gust.Se iau dovleceii si se umplu cu