
Ciorba de salata este preferata mea, inca din copilarie.
Mama o facea simpla, cu lapte, smantana si iaurt, daca se putea
mancam in fiecare zi. Oricum nu va iesi atat de buna ca a mamei
niciodata.
" Ciorba mea preferata
Este ciorba de salata
Imi place un pic mai groasa
Caci este tare gustoasa."
INGREDIENTE:
5 capatani de salata
cateva felii de slanina
o capatana de usturoi
3 linguri ulei
o legatura de marar
2 oua
600gr iaurt
300 gr smantana
500 ml lapte
2 linguri de faina
sare dupa gust
otet dupa gust
MOD DE PREPARARE:
Salata se spala bine in cateva ape si se rupe cu mana ,
ca sa nu devina amara. Slanina se taie cubulete iar usturoiul se
curata si se da pe razatoarea mica sau il pisati sau
zdrobiti.
Eu am facut intr-o oala de 6-7 litri.
Punem uleiul in oala si punem slanina la prajit cateva
minute, apoi adaugam usturoiul la prajit cateva
secunde.
Tragem oala de pe foc si punem faina amestecand continuu
pana se omogenizeaza, adauga laptele pe rand si
amestecam.
Punem salata si adaugam apa pana o acopera, acum voi
decideti cata apa puneti, depinde cat de groasa va place
ciorba.
Lasam la fiert la foc mediu cam 20 min, se adauga sare,
mararul tocat. Intr-un bol amestecam iaurtul samatana si ouale si
le adaugam in ciorba.
Potrivim cu otet cat de acra dorim si mai lasam sa mai
de un clocot.
Tragem ciorba de pe foc.
Mie imi place ciorba rece.