Ciorba de salata- Romaine Lettuce Soup

  • Postat în Life
  • la 06-04-2025 21:06
  • 67 vizualizări
Ciorba de salata- Romaine Lettuce Soup
Imaginea este preluată automat împreună cu articolul de pe Dea's Cakes
Ciorba de salata este preferata mea, inca din copilarie. Mama o facea simpla, cu lapte, smantana si iaurt, daca se putea mancam in fiecare zi. Oricum nu va iesi atat de buna ca a mamei niciodata.

" Ciorba mea preferata
Este ciorba de salata
Imi place un pic mai groasa
Caci este tare gustoasa."

INGREDIENTE:
5 capatani de salata
cateva felii de slanina
o capatana de usturoi
3 linguri ulei
o legatura de marar
2 oua
600gr iaurt
300 gr smantana
500 ml lapte
2 linguri de faina
sare dupa gust
otet dupa gust

MOD DE PREPARARE:
Salata se spala bine in cateva ape si se rupe cu mana , ca sa nu devina amara. Slanina se taie cubulete iar usturoiul se curata si se da pe razatoarea mica sau il pisati sau zdrobiti.
Eu am facut intr-o oala de 6-7 litri.
Punem uleiul in oala si punem slanina la prajit cateva minute, apoi adaugam usturoiul la prajit cateva secunde.
Tragem oala de pe foc si punem faina amestecand continuu pana se omogenizeaza, adauga laptele pe rand si amestecam.
Punem salata si adaugam apa pana o acopera, acum voi decideti cata apa puneti, depinde cat de groasa va place ciorba.
Lasam la fiert la foc mediu cam 20 min, se adauga sare, mararul tocat. Intr-un bol amestecam iaurtul samatana si ouale si le adaugam in ciorba.
Potrivim cu otet cat de acra dorim si mai lasam sa mai de un clocot.
Tragem ciorba de pe foc.
Mie imi place ciorba rece.

Pofta Buna sa aveti!