Ciuperci pane | FOTO : Mariana Mateescu
Ingrediente:1 kg ciuperci champignon potrivit de mari3 oua300 ml laptefaina cat cuprinde pentru a iesi un aluat ca cel de clatite, dar putin mai consistent( ca pentru snitele)sare, piper, ulei pentru prajit Mod de pregatire:Ciupercile se spala( eu le spal, cu toate ca unii recomanda sa nu fie spalate, ci curatate de coaja) sub jet de apa rece. Coditele se desprind usor(si le folosim eventual la o ciulama), se presara cu sare si piper si trecem la pregatirea compozitiei de aluat.Se bat ouale bine cu un praf de sare, laptele si faina pana rezulta un aluat ca cel pentru snitele. Daca le doriti mai condimentate punem si in aluat putin piper.Incingem bine uleiul si luam fiecare ciuperca, o trecem prin aluat( ii facem o baie buna in el pentru a se imbraca bine in aluat) si o punem in uleiul incins( la care am mai redus din foc pentru a se patrunde bine ciupercile). Le intoarcem de mai multe ori pe o