Cosulete cu dulceata de piersici si nuca- Mini baskets with peach jam and walnuts meringue

  • Postat în Life
  • la 23-12-2024 23:48
  • 18 vizualizări

Cosuletele cu nuca si dulceata sunt favoritele mele, am mai facut pana acum dar nu am fost foarte incantata de ele. Stiam ca Buni face cele mai bune cornulete, asa ca am pus mana pe telefon si am cerut reteta. Ce credeti? Buni a facut poza retetei din caietul ei vechi. Denisei mele ii plac foarte mult asa ca m-am pus pe treaba. Sa va scriu reteta asa cum am primit-o

Ingrediente:

400gr. faina
200gr. unsoare
4 linguri smantana
4 galbenuse
esenta de vanilie
un praf de sare
un plic praf de copt(o lingurita)

Umplutura:
un borcan dulceata de piersici(sau de care aveti)
4 albusuri
200gr. nuca macinata
6 linguri zahar
zahar pudra

Mod de preparare:
Punem intr-un bol faina, sarea, unsoarea, smantana, galbensurile, esenta de vanilie si praful de copt.
Framantam toate la un loc si dam aluatul la frigider cel putin 30 min.
Cat aluatul sta la frigider(eu l-am pus afara ca era rece), incingem cuptorul la 180 de grade.
Dupa cele 30 de min , punem formele intr-o tava si incepem sa pregatim umplutura.
Batem albusurile spuma cu un praf de sare pana devin lucioase, adaugam zaharul si mixam foarte bine pana cand compozitia nu cade din vas, adaugam nuca macinata si amestecam cu o spatula.
Intindem aluatul in foaie subtire de 3 mm, taiem un rotund si punem in forma, avand grija ca aluatul sa fie pana sus, punem dulceata, iar deasupra bezea cu nuca.
Dam la cuptor pentru aproximativ 20 min. Scoatem cosuletele, le lasam la racit, le soatem din forme si le pudram cu zahar pudra.

Despre Ziarul toateBlogurile

ZTB.ro este un agregator românesc de bloguri care colectează și afișează articole din diverse domenii, oferind vizibilitate bloggerilor și o platformă centralizată pentru cititori. Articolele sunt preluate prin feed-uri RSS/Atom și direcționează traficul către blogurile originale.

Articole recente