Cosuletele cu nuca si dulceata sunt favoritele mele, am
mai facut pana acum dar nu am fost foarte incantata de ele. Stiam
ca Buni face cele mai bune cornulete, asa ca am pus mana pe telefon
si am cerut reteta. Ce credeti? Buni a facut poza retetei din
caietul ei vechi. Denisei mele ii plac foarte mult asa ca m-am pus
pe treaba. Sa va scriu reteta asa cum am primit-o
Ingrediente:
400gr. faina
200gr. unsoare
4 linguri smantana
4 galbenuse
esenta de vanilie
un praf de sare
un plic praf de copt(o lingurita)
Umplutura:
un borcan dulceata de piersici(sau de care
aveti)
4 albusuri
200gr. nuca macinata
6 linguri zahar
zahar pudra
Mod de preparare:
Punem intr-un bol faina, sarea, unsoarea, smantana,
galbensurile, esenta de vanilie si praful de copt.
Framantam toate la un loc si dam aluatul la frigider cel
putin 30 min.
Cat aluatul sta la frigider(eu l-am pus afara ca era
rece), incingem cuptorul la 180 de grade.
Dupa cele 30 de min , punem formele intr-o tava si
incepem sa pregatim umplutura.
Batem albusurile spuma cu un praf de sare pana devin
lucioase, adaugam zaharul si mixam foarte bine pana cand compozitia
nu cade din vas, adaugam nuca macinata si amestecam cu o
spatula.
Intindem aluatul in foaie subtire de 3 mm, taiem un
rotund si punem in forma, avand grija ca aluatul sa fie pana sus,
punem dulceata, iar deasupra bezea cu nuca.
Dam la cuptor pentru aproximativ 20 min. Scoatem
cosuletele, le lasam la racit, le soatem din forme si le pudram cu
zahar pudra.