
Dragii mei , nu am facut pana acum drob de miel, nu stiu de ce
dar asta este. Am primit inainte de Craciun niste organe de miel si
prapurele, am zis hai sa fac sa vad cum iese.
A iesit foarte bun, neasteptat de bun. Cu siguranta voi ati
mai facut, dar va voi spune cum l-am facut eu.
,, Maruntaie, niste oua
Punem la fiert una doua
Tocam ceapa si marar
Ce le adaugam la final
Drobu-i gata pus la copt
Mi-e pofta rau de tot"
INGREDIENTE:
Maruntaie de miel . Eu am avut plamani, ficat inima,
rinichi
500 gr de ficat de pui
3 oua fierte tare
5 oua crude
o legatura de marar
o legatura de patrunjel
2 legaturi de ceapa verde
o ceapa normala
sare
piper
ulei pentru calit ceapa
un ou pentru uns
MOD DE PREPARARE:
Intai de toate punem prapurele in apa rece pana il
folosim.
Spalam bine maruntaile de miel si ficatul de pui si le punem
la fiert. Cand sunt fierte se scot in strecuratoare si se lasa la
racit.
Fierbem si 3 oua timp de 10 minute , sa fie tari, dupa
ce s-au fiert se toarna apa de pe ele si se pune apa rece, sa se
curete bine.
Intre-timp tocam ceapa verde si cealalta si calim in putin
ulei, apoi lasam la racit.
Tocam maruntaile de miel si ficatul de pui prin sita mare de
la masina de tocat si punem intr-un bol.
Tocam si partunjelul si mararul si punem peste maruntaiele
tocate.
Adaugam si ceapa si ouala crude , amestecam si condimentam cu
sare si piper dupa gust.
Cuptorul se preincalzeste la 170 de grade Celsius, intr-o tava
de 20x25 punem hartie de copt.
Se scoate prapurele din apa si se scurge si se pune in
tava, dar lasam marginile afara.
Punem jumatate de compozitie, ouale fierte, cealalta parte de
compozitie, ungem cu ou batut si acum aducem prapurele peste
compozitie si se da la cuptor 30-40 min.

