Gogosari in sos

Gogosari in sos    |     FOTO   :  Mariana Mateescu  Ingrediente5 kg gogosari800 g bulion de casa sau pasta de tomate din comert1/2 l otet1/2 l ulei (eu pun 1/2 cana ulei, mi se pare mai sanatos cu mai putin ulei)1/2 kg zahar2 linguri sare pentru muraturi (trebuie tinut cont ca si bulionul contine sare)boabe de piper, boabe de mustar si foi de dafinMod de preparareSe spala bine gogosarii, se curata de cotoare, seminte si nervuri si se taie in felii de cca 1,5- 2 cm.Se pun intr-un vas inalt si incapator toate ingredientele, mai putin gogosarii.Se fierbe sosul 10-15 minute, dupa care se pun si gogosarii si amestecam usor pentru a nu-i sfarama, dar pentru ai acoperii pe toti cu sos. Se fierb in sos 10-15 minute, pana se inmoaie cat de cat gogosarii, dar nu foarte mult.Se pun calzi in borcane de 800g sau 400 g.Se pun pe fundul unui vas inalt cartoane( sau prosoape cum recomanda unele gospodine) si se aseaza borcanele in vas. Se separa de asemenea cu car