Ketchup de casa | FOTO : Mariana Mateescu
Ingrediente:6 kg rosii3 kg ardei capia rosii8 cepe potrivite10 catei de usturoi( sau mai multi daca va place gustul mai intens de usturoi)1 legatura de frunze telina( cu tot cu tije)8-10 frunze dafin2 linguri sare pentru conservepiperbusuiocghimpirscortisoaraboia de ardei dulce200 ml otet400 g zaharMod de preparare:Se aleg rosii coapte, carnoase si sanatoase. Se spala ardeii si se coc. Ii lasam sa se raceasca si intre timp spalam rosiile si le dam prin masina de separat sucul de rosii. Curatam ardeii de coaja si de seminte. Impreuna cu ceapa si usturoiul (curatate si ele) le dam prin blender pana se fac pasta.Intr-un vas cu fund dublu punem sucul de la rosii si ardeii blenduiti, adaugam manunchiul de frunze de telina spalate cu tot cu tije, foile de dafin, impreuna cu toate condimentele dupa gustul fiecaruia.Fierbem compozitia pana scade la jumatate si ketchupul nostru are consistenta bulionului.Scoatem f...