Napolitane cu crema de zahar ars si nuca | FOTO : Mariana Mateescu
Ingrediente:1 pachet foi napolitane400 g margarina Rama- cub500 g zahar + 200 g zahar pudra6 oua100 ml apa1 1/ 2 cana cu nuci tocate maruntesente rom, vanilieMod de pregatire:Zaharul impreuna cu apa se pun pe foc mic pentru a se carameliza. Se lasa pana se topeste zaharul si incepe sa se caramelizeze( dar se mesteca in el tot timpul pentru a se topi zaharul si a nu se arde prea rau- culoarea trebuie sa fie usor maronie).Intre timp se pune in robot margarina impreuna cu zaharul pudra si se mixeaza bine pana se topeste zaharul. Se adauga cate un ou si se continua mixarea. Cand zaharul s-a caramelizat, se pune peste el compozitia de margarina si oua, dar atentie la aburii degajati sa nu va opariti. Se bate bine cu telul si se continua fierberea pe foc mic, pana se topeste zaharul caramel, care din cauza margarinei se poate face ca un bulgare. Se mesteca in continuare cu telul p...