For English Recipe, scroll down or
press Read More
Dragii mei , nu ma prea pricep sa
interactionez online, sa povestesc, nici nu stiu cum sa va abordez.
de multe ori doar intru pe blog, scriu reteta, o distribui si ies,
cam nasol, stiu ca nu se face. As vrea sa scriu mai mult, sa
interactionez cu voi, voi incerca si aici si pe Facebook, as vrea
sa si reusesc. Dupa cum spuneam in postarile trecute anul acesta de
sarbatori am stat mai mul prin bucatarie, am facut mai multe
prajituri, una dintre ele este Fanta. Voua va place? Ce prajituri
ati mai facut…?
Acum sa trecem si la treaba, am ales
prajitura pentru ca noua ne place si este foarte simplu de facut si
mai mult nici nu avem nevoie de foarte multe
ingrediente.
BLAT:
5 oua
un praf de sare
5 linguri zahar
3 linguri faina
2 linguri cacao
1 pliculet praf de copt sau o
lingurita
CREMA:
500 gr branza de vaci
8 linguri zahar
esenta de vanilie
300 ml frisca lichida
GLAZURA:
500 ml suc fanta
5 linguri de zahar
1 plic de budinca de
vanilie
MOD DE
PREPARARE:
Blat:
Albusurile se bat spuma cu un praf
de sare pana devin pufoase, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o
bezea lucioasa, dupa care adaugam galbenusurile si mixam ca sa
omogenizam compozitia. La final se adauga faina, cacaoa si praful
de copt, amestecam cu o spatula de silicon de sus in jos, punem
compozitia in tava(25x35) pe hartie de copt, si coacem 30-35 min in
cuptorul preincalzit la 170 Celsius. Dupa ce s-a copt,il lasam sa
se raceasca. Dupa ce blatul s-a racit, il punem in tava in care
l-am copt si ne apucam de crema, sau de umplutura mai bine
zis.
Crema:
Punem in bol branza cu zaharul si
esenta de vanilie, amestecam bine pana cand zaharul se topeste.
Batem frisca si punem branza peste, omogenizam si punem peste blat,
se da la frigider pana facem glazura sau jeleul de
portocale.
Glazura:
punem o parte din suc la fiert cu
zaharul, o parte tinem pentru a dizolva praful de budinca. Cand
laptele incepe sa fiarba punem budinca si amestecam continuu pana
se ingroasa, O luam de pe foc si lasam sa se racoreasca
putin, apoi o turnam peste branza si dam la
frigider.
FANTA
CAKE
It is a nice cake , not very hard to
do it, with not a lot ingredients, colourful and
tasty.
SPONGE:
4 eggs
pinch of salt
4 TBS sugar
3 TBS flour
2 TBS cocoa powder
1 tsp baking powder
FILLING:
500 gr curd Cheese
8 TBS sugar
vanilla extract( few
drops)
300 ml double cream
GLAZE/JELLY:
500 ml Fanta orange
juice
5 TBS sugar
1 sachet of custard
powder
PREPARATION:
Sponge:
Place the egg whites in a mixing
bowl, start whisk them with a pinch of salt until you get a thick
foam, add the sugar and keep whisking until you get a shiny foam ,
like a meringue. At this point add the egg yolks, give them a whisk
and in the end add the flour, cocoa powder and the baking
powder, mix them with a spatula, starting from up side down. Place
the composition in a baking tray on parchment paper, bake it for
30-35 min in a preheated oven at 170 Celsius. Let it cool, after
that place the sponge in the tray that you have baked it in and
start to do the filling.
Filling:
Place the curd cheese in a bowl, add
the sugar, vanilla extract and mix them until the sugar is melted.
Moreover whisk double cream and add the cheese in it, give it a
good mix and put in on the top of the sponge, refrigerate until you
do the jelly.
Jelly:
Add some milk in a saucepan and the
sugar and place it on a heat, the rest of the milk dissolve the
custard powder, when the milk starts to boil add the custard, stir
it continuously until it gets thick and let it cool few minutes.
Put the jelly on the top of the cheese and
refrigerate.