
Dragii mei, este prima reteta de pe anul acesta si
prima data cand am facut aceasta prajitura. Cu siguranta o stiti si
ati facut-o de nenumarate ori cu diferite ocazii sau la
sarbatori.
Prajitura Televizor este o prajitura veche din caietul
acela ingalbenit, care mie imi este tare drag. Dupa cum am spus am
facut-o pentru prima data, trebuie sa va spun ca nu este greu de
facut deloc, chiar daca se face cu foi si blat . sa vedem ce am
facur si cum am facut, dar inainte scriem ceva frumos.
Prajitura Televizor din caietul
amintirilor,
Buna si pe gustul tuturor.
2 foi si-un blat se face, iute iute se si
coace.
Cream fiarta si pufoasa,
Tare tare delicioasa.
Glazura de ciocolata sus, repede s-a mai
dus.
Ingrediente Foi(2):
2 oua
6 linguri rase de zahar
10 linguri de lapte
10 linguri de ulei
1 lingurita amoniac
1 lingura zeama de lamaie
3 linguri rase de cacao
10 linguri faina
Blat:
6 oua
un praf de sare
6 linguri de zahar
7 linguri de faina
Crema:
1 litru de lapte
4 linguri amidon
6 linguri de zahar
vanilie
200 gr de unt
Glazura:
100 gr ciocolata
50gr de unt
MOD DE PREPARARE:
Incepem cu foile .
Preincalzim cuptorul la 180 grade C.
Intr-un bol punem ouale si zaharul si le amestecam cu un
tel, cand zaharul s-a dizolvat adaugam laptele, uleiul si amoniacul
stins cu zeama de lamaie. La final adaugam faina si cacaoa,
framantam un aluat potrivit pe care il impartim in
doua.

Fiecare bucata se intinde si se coace pe dosul tavii,
presarata bine cu faina pentru 15 min. Eu le-am copt in tava pe
hartie de copt. la fel procedam si cu a doua foaie si le lasam la
racit.

Preparam blatul in pasul urmator:
Punem intr-un bol ouale, un praf de sare si
zaharul, mixam pana isi dubleaza voulumul , apoi incorporam faina
cu o spatula. Turnam aluatul in tava in care am copt foile si
coacem pentru 25-30 min, sau pana trece testul scobitorii. Il
scoatem si il lasam la racit pe un gratar.
Crema:
Punem 800 ml lapte la fiert cu zaharul si vanilia. Tinem
200 ml lapte pentru a dizolva amidonul. Cand laptele incepe sa
clocoteasca adaugam amidonul dizolvat si amestecam pana se
ingroasa. Se ia de pe foc si se amesteca cu untul.
Asamblare:
Se pune o foaie , jumatate din crema, blatul , cealalta
jumatate de crema si cea de a doua foaie.
Deasupra se pune glazura, adica se topeste untul cu
ciocolata si se toarna peste foiae.
Se pune in frigider pana a doua zi .

